over mijIk ben Jurrien Booman, initiatiefnemer van Bureau Kick Off. 35 jaar, getrouwd en trotse vader van een dochter en zoon.
Na een lange omweg die mij onder andere leidde langs een commerciële studie, heb ik een afslag genomen om mijn passie achterna te gaan: werken in de zorg. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag geen één moment spijt van heb gehad.

Als sociotherapeut en trainer ‘middelengebruik en verslaving’ in de intensieve psychiatrie ervaar ik dagelijks hoe mooi én uitdagend het is om te werken met patiënten die te maken hebben met triple-problematiek. Geregeld gaat dit gepaard met vallen en opstaan of liever gezegd steeds opnieuw aanpassen en inspelen op de situatie van de cliënt.

“aansluiting vinden en verbinding maken met cliënten verhoogt de kwaliteit van de begeleiding”


Mijn loopbaan in de zorg ben ik begonnen als begeleider bij een trainingshuis voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tegenwoordig werk ik als sociotherapeut binnen de intensieve psychiatrie op een gesloten afdeling. Bij de patiënten waarmee ik werk heeft de combinatie van een licht verstandelijke beperking met psychiatrische stoornissen en gedragsproblemen geleid tot een noodzakelijke klinische opname waarbij hooggespecialiseerde (derdelijns) zorg gewenst is. Binnen dezelfde organisatie verzorg ik training op het gebied van middelengebruik en verslaving aan patiënten van zowel de intensieve psychiatrische als de forensische afdelingen.

Naast mijn werk in de psychiatrie werk ik als preventiewerker voor een grote preventie verslavingsorganisatie. Ik geef training aan KOPP/KOV kinderen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Deze kinderen hebben te maken met een onrustige thuissituatie waar sprake is van psychische problemen al dan niet in combinatie met verslaving. Daarnaast werk ik als freelancer als ambulante begeleider en andere diverse zorgtrajecten in de zorg.

“zonder oordeel en met nieuwsgierigheid naar de ander creëer je ruimte in het gesprek voor lastige onderwerpen zoals middelengebruik”


In mijn werk stel ik mij tot doel de persoon centraal te stellen in plaats van de problematiek. De verbinding aangaan, zonder oordeel en met een open vizier./ psychiatrie

 sociotherapeut in de intensieve psychiatrie 
/ verslaving

 trainer ‘middelengebruik en verslaving’ aan patiënten van de forensische en intensieve psychiatrische zorg  
/ LVB

 ruim 12 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking 

© Bureau Kick Off 2024
KvK 77451724
BTW NL003196146B12
Registerplein: 461037114

contact
Jurrien Booman
︎ 06 51796982
︎ info@bureaukickoff.nl
laatste
nieuws          

︎


ervaring                   

︎


contact           

︎


© Bureau Kick Off 2024 
KVK 77451724
BTW NL003196146B12


︎ 06 51 79 69 82
︎ info@bureaukickoff.nl