achtergrond


Dubbeldiagnoses en triple diagnoses zijn, zoals de termen al verraden, complex.

Het op de juiste manier behandelen en begeleiden hiervan is een grote uitdaging. Gelukkig is er vandaag de dag steeds meer aandacht voor het samengaan van psychische stoornissen, verslaving en licht verstandelijke beperking (LVB). Afzonderlijk al ingewikkelde problemen, laat staan als deze tegelijkertijd spelen. Personen waarbij sprake is van dit soort complexiteit vallen vaak tussen wal en schip en kunnen met hun problemen onvoldoende terecht bij instellingen. Redenen hiervoor zijn de onbekendheid en het gebrek aan kennis van hoe deze doelgroep goed begeleid kan worden.

“Het is nooit dat een factor maakt dat iemand verslaafd raakt aan een middel, 
dit is altijd een opstapeling van verschillende factoren”

Bureau Kick Off biedt kennis en handvatten aan zorgprofessionals die werken met LVB-cliënten waarbij sprake is van verslavings- en bijkomende psychische problematiek. Onze training richt zich zowel op preventie als op behandeling en ondersteuning van LVB-cliënten die middelen gebruiken, misbruiken of er afhankelijk van zijn.

Ben je geïnteresseerd in dynamische training gebaseerd op actuele praktijkvoorbeelden, met interactieve oefeningen die één-op-één toepasbaar zijn in het werkveld? Dan kom ik graag met je in contact. Ik hoor graag wat de specifieke wens en (zorg)vraag is. Liever onder het genot van een koffie elkaar ontmoeten? Dan kan onder één voorwaarde: ik trakteer!

Klik hier voor meer informatie over de trainingen.“Het niet bespreken van lastige thema’s zoals problematisch middelengebruik met cliënten is geen optie. Hierin doe je niet alleen de cliënt tekort maar ook jezelf”

© Bureau Kick Off 2023
 
KvK 77451724
BTW NL003196146B12
Registerplein: 461037114


06 51796982
info@bureaukickoff.nl
laaste nieuws       

︎


ervaring                   

︎


contact           

︎


© Bureau Kick Off 2022
KVK 77451724
BTW NL003196146B12


06 51 79 69 82
info@bureaukickoff.nl