achtergrond


Dubbeldiagnoses en triple diagnoses zijn, zoals de termen al suggereren, bijzonder complex.

Het effectief behandelen en begeleiden van deze situaties vormt een aanzienlijke uitdaging. Gelukkig groeit de aandacht voor de samenhang tussen psychische stoornissen, verslaving en licht verstandelijke beperking (LVB) gestaag. Elk van deze problemen is op zichzelf al ingewikkeld, laat staan wanneer ze gelijktijdig voorkomen. Mensen met deze complexe problematiek vallen vaak buiten de boot en vinden onvoldoende ondersteuning bij reguliere instellingen. Dit komt voort uit onbekendheid en het gebrek aan kennis over hoe deze doelgroep adequaat begeleid kan worden.

"Het is nooit slechts één factor die leidt tot verslaving aan een middel; het is altijd een opeenstapeling van verschillende factoren."

Bureau Kick Off voorziet zorgprofessionals die werken met LVB-cliënten met verslavings- en bijkomende psychische problematiek van kennis en praktische handvatten. Onze training richt zich op zowel preventie als behandeling en ondersteuning van LVB-cliënten die middelen gebruiken, misbruiken of ervan afhankelijk zijn. Daarnaast leggen we specifieke nadruk op het begrijpen van probleemgedrag, zodat zorgprofessionals doeltreffender kunnen inspelen op de behoeften en uitdagingen van deze doelgroep.

Als je interesse hebt in een dynamische training, gebaseerd op actuele praktijkvoorbeelden, met interactieve oefeningen die direct toepasbaar zijn in de praktijk, kom ik graag met je in contact. Laat me weten wat de specifieke wensen en zorgvragen zijn. En als je liever elkaar ontmoet onder het genot van een kop koffie, prima, onder één voorwaarde: ik trakteer!

Klik hier voor meer informatie over de trainingen.“Het niet bespreken van lastige thema’s zoals problematisch middelengebruik met cliënten is geen optie. Hierin doe je niet alleen de cliënt tekort maar ook jezelf”
© Bureau Kick Off 2024
KvK 77451724
BTW NL003196146B12
Registerplein: 461037114

contact
Jurrien Booman
︎ 06 51796982
︎ info@bureaukickoff.nl
laatste
nieuws          

︎


ervaring                   

︎


contact           

︎


© Bureau Kick Off 2024 
KVK 77451724
BTW NL003196146B12


︎ 06 51 79 69 82
︎ info@bureaukickoff.nl