KOPP/KOV jongeren

20/02/2024

Meerdere keren per week loop ik hard en passeer ik het Eemplein in Amersfoort, waar sinds kort een groot kunstwerk staat. Het is een felgekleurd maar somber beeld: een jongere zit terneergeslagen met het hoofd tussen de knieën en de armen hulpeloos om de benen gevouwen. Kunstenaar Stolz vraagt met dit kunstwerk aandacht voor depressies, eenzaamheid en zelfdoding onder jongeren. Daarnaast heeft het beeld tot doel jongeren en hun naasten bewust te maken van het belang van openheid over problemen en het bespreken ervan met anderen.

Al meerdere jaren geef ik trainingen namens Jellinek aan jongeren die te maken hebben met een onrustige thuissituatie, zowel in het voorjaar als in het najaar. Deze trainingen zijn gericht op jongeren waarbij een van de gezinsleden worstelt met psychische en/of verslavingsproblemen. Telkens staat het onderwerp eenzaamheid en het gebrek aan openheid over hun thuissituatie centraal.

Bijna altijd weet niemand in hun omgeving, zelfs hun goede vrienden, hoe het er thuis werkelijk aan toegaat en met welke zorgen deze jongeren dagelijks kampen. Zorgen die zij vaak alleen dragen omdat er schaamte en is en alle aandacht uitgaat naar degene in het gezin die met psychische of verslavingsproblemen worstelt.

Het is dan ook fijn om te horen dat jongeren zeggen dat ze bij ons een plek hebben waar ze erkenning krijgen voor wat er thuis speelt en waar ze weten dat ze niet alleen staan. In Nederland groeien er alleen al meer dan 600.000 kinderen op met een ouder die te maken heeft met psychische of verslavingsproblemen.

In april begint er weer een training vanuit Jellinek voor jongeren uit Utrecht en omgeving van 12 tot 17 jaar. Deelname is gratis en er wordt geen dossier opgebouwd. Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar koppkov@jellinek.nl.

Wist je dat deze activiteiten voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) het risico op het ontwikkelen van psychische problemen bij het kind drastisch kunnen verminderen, met wel 40%?


© Bureau Kick Off 2024
KvK 77451724
BTW NL003196146B12
Registerplein: 461037114

contact
Jurrien Booman
︎ 06 51796982
︎ info@bureaukickoff.nl
laatste
nieuws          

︎


ervaring                   

︎


contact           

︎


© Bureau Kick Off 2024 
KVK 77451724
BTW NL003196146B12


︎ 06 51 79 69 82
︎ info@bureaukickoff.nl