training 3
Anders kijken naar probleemgedrag in de GGz

Tijdens de training ‘anders kijken naar probleemgedrag’ gaan deelnemers aan de slag met het onderzoeken van de oorzaken van dit gedrag. Welke onvervulde behoeften leiden tot probleemgedrag bij de cliënt? Misschien nog interessanter is om naar onszelf als begeleiders te kijken. Reageer je als begeleider vanuit angst of frustratie, waardoor je de verbinding met jezelf verliest en eigenlijk niet meer effectief begeleidt?

Om te begrijpen en aan te voelen welke hulpvraag er schuilgaat achter het gedrag van de ander, is het essentieel om in contact te zijn met jezelf. Wanneer je goed in contact staat met je eigen gevoelens, grenzen en behoeften, ben je beter in staat om in verbinding te treden met de cliënt.

De training wordt ondersteund door en trainingsacteur. Op een laagdrempelige manier worden er situaties uitgespeeld waarbij de deelnemers de theorie gelijk leren toe te passen in de praktijk.

programma

 • teamkwaliteiten
 • triple-problematiek
 • situaties regisseren met trainingsacteurs
 • ijsbergtheorie
 • psychische problematiek i.c.m. gedrag
 • vormen van grensoverschrijdend gedrag
 • stappenplan confrontatie
 • probleemgedrag ombuigen
 • praktijksituaties uitspelen met acteurs
 • oorzaak en gevolg van gedrag begeleiding
 • helpende factoren in de interactie met cliënten
 • sequence of engagement model
 • behoefte-cirkel
 • afstemmen van interactiestijlen
 • DASH-methode


duur en investering

Elke afzonderlijke training omvat een trainingsessie van 6 uur. De moeilijkheidsgraad wordt indien nodig aangepast aan het niveau van de groep. De minimale groepsgrootte is 8 deelnemers tot een maximum van 15 deelnemers. Trainingen voor groepen groter dan 15 personen zijn uiteraard mogelijk in overleg. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. vraag offerte aan 


“we zijn geneigd onszelf te beoordelen op onze intenties, terwijl we anderen beoordelen op gedrag”
review

Jacquelien //
teamcoach en maatschappelijkwerker
Leger des Heils
45 deelnemers
gaven training 3
gemiddeld een
8,5

“De opbouw van de training was erg aangenaam. De trainer had zelf veel ervaring in het werkveld waardoor hij precies kon aanvoelen waarom bepaald gedrag zo moeilijk is om mee om te gaan. We kregen veel gerichte en nieuwe informatie om toe te passen in de praktijk. Wat met name naar voren kwam: 'verstaan' we de client, waarom reageert hij zo, wat schuilt er achter zijn/haar probleemgedrag en hoe benader je hen in zo'n situatie.

De training gaf mij, ondanks mijn vele ervaring, een andere insteek om met bepaalde gedragingen om te gaan. Deze training is zeer geschikt voor begeleiders die werken met een complexe (LVB, verslaving en psychiatrie) doelgroep. Door te oefenen m.b.v. trainingsacteurs komt dit dichterbij de realiteit.”

review

Mandy //
orthopedagoog Zomo Zorg


15 deelnemers
gaven training 3
gemiddeld een
8,4

“Wij hebben de training 'Anders kijken naar probleemgedrag’ gevolgd met het team. Vooraf vond ik het best wel spannend, omdat er ook trainingsacteurs meekwamen. Deze spanning werd direct weggenomen door de trainer en acteurs; niemand hoefde iets te doen wat hij of zij niet wilde. De aanwezigheid van de acteurs was echt een verrijking, omdat zij heel goed een situatie uit de praktijk konden nabootsen. Daarnaast was er veel gelegenheid om met elkaar te puzzelen hoe anders te kijken naar probleemgedrag en het gedrag dus beter te gaan begrijpen.


© Bureau Kick Off 2024
KvK 77451724
BTW NL003196146B12
Registerplein: 461037114

contact
Jurrien Booman
︎ 06 51796982
︎ info@bureaukickoff.nl
laatste
nieuws          

︎


ervaring                   

︎


contact           

︎


© Bureau Kick Off 2024 
KVK 77451724
BTW NL003196146B12


︎ 06 51 79 69 82
︎ info@bureaukickoff.nl